Wandelgroep op bezoek

IN NATUURTUIN DE PUNT EN BOOMGAARD ONDERWEG

Al sinds een paar jaar komt een groep wandelaars (deze keer 21) genieten van de bloesems in de Natuurtuin de Punt en Boomgaard Onderweg. Zij verzamelen op station Arkel en zijn dan binnen 10 minuten bij de Punt Arkel.

Deze keer worden ze daar ontvangen  door de vrijwilligers Lia en Pieter  met koffie en iets lekkers. Het is heerlijk weer, zodat de tuin bruist van het leven: Vogels zingen, kikkers kwaken en overal fladderen vlinders.

Langs het Merwedekanaal loopt de groep richting Haarbrug. Daar wacht een onaangename verrassing: De brug is dicht! Maar het lukt de groep er over heen te komen, richting Boomgaard Onderweg.

In de boomgaard is het ook prachtig, hoewel de uitbundige perenbloesem van vorige week door het warme weer in het groen van de bladeren is verdwenen. Wel staan er her en der mooie appelboompjes in bloei en zijn er overal wilde bloemen onder de fruitbomen.

De truien zijn inmiddels uit en we zien al veel blote benen. De temperatuur loopt al flink op en een glaasje perensap uit eigen boomgaard gaat er goed in. Henk en Wilma geven een rondleiding door de boomgaard voor wie nog zin heeft in een extra ommetje. Anderen blijven lekker in de zon zitten.

De groep gaat verder, door het natuurgebied van de Linge, langs het pontje bij Spijk en tenslotte door de weilanden terug naar de Punt Arkel. Daar wacht ze nog een drankje en ter gelegenheid van de uitzonderlijke temperatuur een biologisch waterijsje.

Dan: Terug naar het station en naar huis.

Wil je ook met een groep (minimaal 10 personen) gebruik maken van dit arrangement ? Neem contact met ons op.

 Hieronder een review van Hans van der Splinter, de organisator van de dag:

Hoe leuk is het om samen te wandelen, samen van de natuur te genieten, samen te eten, en te delen?
Wij doen dat met Klup, ongeveer 400 keer per week in heel Nederland.
Vorig jaar organiseerde ik een wandeling uit een boekje met de 15 mooiste netwerkwandelingen in ZH: De lingeroute.
De activiteit werd nog leuker met een bezoek aan De Punt voor een koffiestop aan het begin, de boomgaard halverwege voor een rondleiding en perensap, een terrasje bij Carolinge, en tot slot weer een bezoek aan De Punt voor een rustmoment en een drankje.

Met de gastvrijheid van Wilma Abspoel en de vrijwilligers van de boomgaard en de Punt Arkel werd het een fantastische dagje uit voor de 21 Kluppers die deelnamen aan deze door mij georganiseerde activiteit voor Klup.

Zie ook
www.kluppen.nl, het platform voor actieve 50 plussers.

Vorige
Vorige

Bezoek aan Voedselbos Lingehout in Geldermalsen

Volgende
Volgende

Geslaagd bloesemfeest