Icoon van het Prachtlint

ARGUSVLINDER IN DE NATUURTUIN

argusvlinder op doronicum in Natuurtuin de Punt

Iedereen hoor ik zeggen dat er zo weinig vlinders te zien zijn. Met dit zonnige weer zou je er inderdaad meer verwachten. Misschien komt het door de droogte.

In het voorjaar hadden wij in de Natuurtuin juist heel veel vlinders. Veel verschillende soorten ook: dagpauwoog, citroenvlinder, gehakkelde aurelia, blauwtje en heel veel oranjetipjes. Nu zien we in de tuin bont zandoogje, koolwitje en ………de argusvlinder. Nu is één argusvlinder al bijzonder, maar tot mijn grote verwondering zag ik even later 2 parende argusvlinders.

De argusvlinders is niet voor niets in het logo  van het Prachtlint verwerkt. Hij staat symbool  voor biodiversiteit. Alleen op een plek met rijke natuur voelt de argusvlinder zich thuis.

De argusvlinder is hier dus zeldzaam. Dat komt door gebrek aan bloemen in de natuur en de tuinen, maar ook door iets anders: Er zijn bijna geen houten land-hekken meer. Laat nou die argusvlinder zijn eitjes leggen in de verweerde palen van houten hekken. Daarom hebben we bij Boomgaard Onderweg gekozen voor een ambachtelijk eiken toegangshek. Hopen dat we daar ook een keer de argusvlinder gaan spotten.

 

Vorige
Vorige

Soms gaat er iets goed….

Volgende
Volgende

Stadsoase Spinozahof