Geslaagde plantjesmarkt bij de Punt Arkel

GROTE OPBRENGST VOOR STICHTING NIMBA

Veel enthousiaste tuinliefhebbers wisten afgelopen zaterdag de plantjes- en stekjesmarkt bij de Punt Arkel te vinden. Het was de hele dag door gezellig druk, zowel bij de plantjes voor de winkel als in de winkel en in de tuin. Het is opmerkelijk dat er ieder jaar meer belangstelling is voor natuurlijk tuinieren, zonder gif, met natuurlijk gegroeide planten voor vlinders en bijen. Veel mensen vroegen om advies voor een natuurlijkvriendelijke inrichting van de tuin. De Punt Arkel deelt graag de ervaringen van bijna 30 jaar Natuurtuin. Voor wie zaterdag verhinderd was: Niet getreurd! Er komen nog veel meer plantjes uit de tuin komend weken. Die kunnen op woensdag of zaterdag meegenomen worden. Ook blijft de tuin open op woensdag en zaterdag.

De mensen lieten zich niet weerhouden door de koude wind en de forse halgelbuien. Er was veel belangstelling voor de rondleidingen in de tuin, waar geanimeerd allerlei tuinervaringen gedeeld werden. Als er weer een hagelbui losbarstte, was het goed toeven in de winkel met warme koffie/thee en kaneelbrood voor iedereen. Daar konden de bezoekers in gesprek met Marijke Clabbers, oprichtster van Stichting Nimba, die speciaal voor deze dag was gekomen. Zij was blij verrast door het bedrag van  € 700,00 dat deze keer naar de Stichting overgemaakt kan worden.

Stichting Nimba geeft onderwijs aan gehandicapte kinderen in Guinee (West-Afrika). De Punt Arkel steunt deze stichting al meer dan 25 jaar met jaarlijkse donaties, vooral uit de verkoop van planten en zaden uit de Natuurtuin. Meer info: www.Nimba.nl

 

Vorige
Vorige

Brochure “bloemrijken”

Volgende
Volgende

Kan het kapitalisme de klimaatcrisis oplossen?