Gemeente Gorinchem op bezoek

AMBTENAREN BEZOEKEN DE PUNT ARKEL EN BOOMGAARD ONDERWEG

Donderdag 20 april maakte een groep van 10 ambtenaren uit Gorinchem een excursie op de fiets naar Boomgaard Onderweg en de Punt Arkel.

In de boomgaard waren vrijwilligers Ton, Kees en ik aanwezig om een rondleiding te geven. De fruitbomen zorgden natuurlijk voor een overweldigende pracht, maar ook de omringende beplanting van kruiden, inheemse struiken en bomen en de manier waarop wij daarmee omgaan,  konden de bezoekers zeer boeien. Het bezoek werd afgesloten met een glaasje eigen perensap.

Vervolgens fietsten we over de Onderweg naar de Punt Arkel. Daar waren we getuige van een jaarlijks terugkerend afschrikwekkend fenomeen: Het uitrijden van grote hoeveelheden drijfmest. Dit was aanleiding om het met elkaar te hebben over het alternatief voor deze van origine vruchtbare akkerbouwgronden: Een CSA-tuinderij met biologische groente, waarin tuinder en burgers samenwerken. Vooralsnog blijft dat nog even luchtfietsen.  

Aangekomen bij de Punt Arkel hebben we ons zelf gebouwde eco-huis bekeken en heeft de groep een rondleiding gehad van Kees in de Natuurtuin. Het was wat fris, maar tijdens de koffie in onze “Koffie-punt” werden we toch allemaal warm van de geanimeerde reacties. Het deed ons als vrijwilligers van Punt en Boomgaard goed om zo veel positieve reacties te krijgen van een gemeente. Vooral de positieve feed-back van de professionele groenbeheerders was voor ons heel waardevol. En als kers op de taart is gemeente Gorinchem “Vriend van de boomgaard” geworden. Wij voelen ons vereerd de gemeente als “vriend” te hebben en hopen dat ze veel van ons sap en onze cider gaan genieten.

Vorige
Vorige

Mest,mest en mest….

Volgende
Volgende

Voedselfamilies