Werkdag Natuurtuin

Maaisel op de composthoop

TWEEDE PINKSTERDAG

Na een natte winter en lente, was alles in de tuin geweldig gegroeid. Het was hoog tijd om te snoeien en te maaien. Het loof van de sneeuwklokjes, krokussen en narcissen was geel en de meeste lentebloemen hadden al zaad gevormd. Nu konden dus ook de meeste grasveldjes gemaaid worden. We letten er altijd wel op dat we gefaseerd maaien, zodat er nog genoeg over blijft voor de insecten. Ook maaien we met een balkmaaier. Daarmee maak je veel minder beestjes kapot dan met een gazonmaaier.

Na het maaien , wordt er gehooid: Het gras en andere plantenresten worden afgevoerd om te voorkomen dat de grond te voedselrijk wordt. Dat is beter voor de bloemen en nieuwe plantjes krijgen de mogelijkheid om te ontkiemen. Het afgevoerde hooi gaat op de composthoop en komt later als compost weer terug in de groentetuin, waar we wel graag extra voeding willen hebben.

Er is door de vrijwilligers, waarvan sommigen nieuw waren en anderen al meer dan 25 jaar komen,  weer heel hard gewerkt. Daarnaast hebben we natuurlijk lekker gegeten en was het ouderwets gezellig, waarbij het weer zich ook van haar beste kant liet zien.

Ook zin in een werkdag? Eind augustus is de volgende. Meld je aan via de button “Meedoen” in deze website.

 

Vorige
Vorige

Stadsoase Spinozahof

Volgende
Volgende

Pareltjes in het gras