Hartekreet vrijwilligers

SLOTPLEIDOOI WILMA VOOR DE RECHTER

Pleidooi rechtbank

Het is voor ons, vrijwilligers van de boomgaard, onbegrijpelijk en verdrietig dat we hier terecht gekomen zijn.

Onbegrijpelijk omdat de gemeente ons zelf gevraagd heeft dit te doen en wij precies doen wat ze ons gevraagd hebben, sterker nog: Onze stinkende best doen, al 4,5 jaar:

De natuur groeit en bloeit, ons perensap is in de verre omtrek beroemd, We hebben 30 vrijwilligers, 40 vrienden van de boomgaard en daaromheen een kring maatschappelijke organisaties zoals: Natuurcentrum Gorinchem, Voedselbanken, gemeente Gorinchem en vanuit het hele land wordt met belangstelling gevolgd wat wij hier doen, met name door  groene boerenorganisaties en natuurorganisaties.

Waarom?

Omdat de boomgaard onderdeel is van een wereldwijde beweging van burgers en boeren die zich inzet voor de toekomst van de landbouw, ons voedsel, de natuur, het klimaat , kortom onze aarde.

Zoveel mensen zijn verbonden……

En dan het verdriet: We hebben  keihard gewerkt, iedere zaterdag, zomer en winter, weer of geen weer, eindeloos gediscussieerd, ernaar gestreefd ieders inbreng tot z’n recht te laten komen, ook die van buren en gemeente,  met liefde geplant, gezaaid en geoogst, gevierd en gerouwd. Wat betreft dit laatste: Het overlijden van 2 mensen in onze groep hebben we met elkaar gedeeld, kaarsjes gebrand en herinneringsbomen geplant. Er is zoveel emotie verbonden aan deze plek en aan deze gemeenschap, zoveel verbinding, zoveel liefde.

Doe het de boomgaard niet aan dat de gifspuit of de bulldozer er overheen gaat.

Doe het de mensen niet aan dat ze hun veilige haven verliezen en doe het ons als kerngroep niet aan deze dreiging nog langer boven ons hoofd te laten hangen, want dat trekken wij niet meer.

Vorige
Vorige

Heeft de natuur rechten?

Volgende
Volgende

rechtszaak